30 000€

Valaistusuudistus toi 30 000€ säästöt vuositasolla Sibeliustalolle.

ESCO-rahoitus

Projekti toteutettiin ESCO-mallisella rahoitus, jossa energiatehokkuus rahoitetaan siitä saatavilla kustannussäästöillä.

Arvorakennuksen kasvojenkohotus – valaistusuudistuksella 30 000 euron vuosittaiset säästöt

Lahden Sibeliustalo oli valmistuessaan vuonna 2000 suurin puurakennus joka Suomessa oli rakennettu sataan vuoteen. Upeasti uutta ja vanhaa rakennustyyliä yhdistävä arvokiinteistö onkin todellinen helmi Lahden Vesijärven rannalla. Rakennuksessa on valtavat lasiset seinäelementit, jotka tuovat tilaan luonnonvaloa, mutta myös laskevat energiatehokkuutta. LED-teknologia otti 2000-luvun alussa valtavia harppauksia ja vaikka kyseessä oli uudehko rakennus, oli valaistuksen uudistuksella saatava säästö huomattava, jopa 30 000 euroa vuodessa.

Toteutimme projektin Siemensin tilauksesta, osana mittavampaa Lahden julkisten rakennusten energiatehokkuusprojektia. Kokonaisuudesta tuli todella näyttävä, vaikka Sibeliustalo onkin kohteena hyvin haastava. Konsertti- ja kongressirakennukseen kuuluu myös viereinen vanha tiilinen tehdasrakennus, eli erilaisia elementtejä, pintoja ja kaapelointeja oli valtavasti. Puurakenteisen Metsähallin akustiset vaatimukset asettivat myös omat haasteensa projektille.

”Talon ulkonäkö voidaan muuttaa asiakkaan väreihin. Esimerkiksi MM-kisojen aikaan talo oli violetti. Luovuimme myös joulukuusesta ja teimme Metsähalliin jouluvalaistuksen, jolloin Sibeliustalosta tuli Lahden iltanähtävyys”

Emilia Mäki, Sibeliustalon toimitusjohtaja, Evento

Lopputulos oli kuitenkin erittäin näyttävä ja sekä Siemens, että loppuasiakas erittäin tyytyväisiä. Uusilla LED-valoilla koko talon ulkonäköä voidaan nyt muokata, värimaailmaa vaihtaa, sekä korostaa erilaisia tilaisuuksia ja tapahtumia. Metsähallin valaistus on myös muokattavissa ja sisään on mahdollista rakentaa jo pelkällä valaistuksella erilaisia tunnelmia ja tunnetiloja.

Sibeliustalo on toteutettu ESCO-mallisena rahoituksena Siemensin kautta, jossa projekti rahoitetaan 10 vuoden aikana syntyvillä energiatehokkuudesta saatavilla kustannussäästöillä. Tällainen rahoitusmalli on saatavissa myös suoraan meiltä!