Kun biojätteen lajittelu kiinteistössä paranee ja sekajätteen määrä laskee, hyötyvät kiinteistön omistajat, käyttäjät ja asukkaat

Asiakaslähtöisyys

Palvelemme teitä 40 vuoden kokemuksella verkossa ja paikan päällä

Nopeat toimitukset

Teitä palvelee 3000 neliön varasto nopeiden yhteyksien varrella Lahdessa

Asiakaskokemus

Sadat asiakkaamme ovat kulkeneet kanssamme yrityksen alusta asti.

Ympäristö

Liiketoimintamme säästää CO2-päästöjä kymmeniä miljoonia kiloja vuosittain.

Biopussipalvelu™ vähentää taloyhtiön hiilikuormaa ja vähentää jätemaksuja tuntuvasti

Lemkem Biopussipalvelu™ on erittäin tehokas tapa laskea taloyhtiön tai kiinteistön hiilikuormaa ja jätehuollon kustannuksia.

  • Toimitamme avaimet käteen -ratkaisuna 100% maatuvia WR-paperista valmistettuja ja kestävästi tuotettuja kotimaisia biopusseja kiinteistönne käyttöön
  • Täydennämme biopusseja todellisen käytön mukaisesti

Biopussien lisäksi toimitamme hengittävän astia, jonka avulla pussit päästävät lävitseen vesihöyryä mutta eivät pisaroita. Näin biojäte kuivuu, eikä ala käymään.

Biopussipalvelun avulla biojätteen lajittelusta tulee kannattavaa ja huoletonta

Biopussipalvelun™ pussit on valmistettu suomalaisesta kierrätetystä puukuidusta ja niitä ei tarvitse erottaa jätelaitoksella biojätteestä 100% maatuvuuden johdosta. Lisäksi biopussit eivät hajoa, vety tai repeä.

Sekajäte on kallista ja lajittelemattoman jätteen hinta kasvaa joka vuosi

Lajittelemattoman jätteen eli sekajäteastioiden tyhjennyshinnat nousevat noin 5-10 % vuodessa. Kiinteistöjen jätehuoltomaksuihin vaikuttavat sekajäteastian koko ja tyhjennysrytmi. Asiakashinnat nousevat kiinteistötyypin mukaan keskimäärin 4,2 prosenttia vuodessa.

Jätehuoltomääräysten mukaan vuodesta 2021 alkaen biojäte, muovi-, lasi- ja kartonkipakkaukset sekä pienmetalli kerätään erikseen kiinteistöistä, joissa on vähintään viisi huoneistoa.

Biomuovista valmistetut biojätepussit ei todellisuudessa maadu tai kompostoidu, vaan ne täytyy erotella biojätteestä jätelaitoksella. Ratkaisu tähän löytyy Biopussipalvelun pusseista, jotka valmistetaan suomalaisesta kierrätetystä puukuidusta.

Miten kiinteistönne hyötyy Biopussipalvelusta

Number one ball

Pienemmät jätemaksut

Kun biojätteen lajittelu kiinteistössä paranee ja sekajätteen määrä laskee, hyötyvät kiinteistön omistajat, käyttäjät ja asukkaat. Palvelun kustannukset maksavat itsensä takaisin säästyneillä jätemaksuilla.

Number two ball

Kiinteistön lajittelutaso paranee

Biopussien helppokäyttöisyys, kestävyys ja palvelun yksinkertaisuus nostaa kiinteistön biojätteen lajittelutasoa, mikä tuo suoraan säästöjä kiinteistön omistajalle.

Number three ball

Avaimet käteen -ratkaisu

Toimitamme avaimet käteen -ratkaisuna 100% maatuvia WR-paperista valmistettuja ja kestävästi tuotettuja kotimaisia biopusseja taloyhtiön käyttöön ja täydennämme pusseja todellisen käytön mukaisesti.

Biojätteen lajittelusta hyötyy moni muukin

Biojätteestä päätyy sekajätteeksi peräti 60 prosenttia. Sitä on sekajätteestä noin kolmasosa – myös kiinteistöissä, joissa erilliskeräys on järjestetty. Lajitellusta biojätteestä tehdään Suomessa biokaasua, lannoitevalmisteita maa- ja metsätalouden käyttöön ja multaa viherrakentamiseen. Jos kaikki kotitalouksien tuottama biojäte lajitellaan ja käsitellään biokaasuksi, saadaan biokaasua 90 000 kaasuautoon. Muun jätteen joukossa biojäte menee hukkaan, heikentää muiden materiaalien kierrätysmahdollisuuksia ja vähentää poltettavasta sekajätteestä saatavan energia määrää.

Vuosi 1985

Lemkem perustettiin 1985 koko Suomen alueella toimivaksi kiinteistönhoidon tukuksi

Noin 1 miljoona

Noin miljoona suomalaista elää päivittäin asentamiemme valonlähteiden alla

30%

Toimittamiemme valaistusuudistusten keskimääräinen energiankulutuksen lasku

13 asiantuntijaa

Verkkokauppamme lisäksi asiakkaitamme palvelee 13 alueellista tuote- ja valaistus asiantuntijaa

Tilaa Classic -uutiskirje

Tilaa uutiskirjeemme ja saat ensimmäisten joukossa tiedon uusimmista tarjouksista, kampanjoista, kilpailuista ja vinkkejä valaistukseen ja kiinteistönhoitoon