20% energian säästö

Älyvalaistus toi Sellolle 20% vuosittaiset energiansäästöt.

80 000€ säästöä

Vuositasolla Sellon Älyvalaistus säästää 80 000€.

2500 Paneelia

2500 paneelin voimala on teholtaan 750 kWp.

Euroopan ekoin kauppakeskus

Kauppakeskus Sello toimii suunnannäyttäjänä, kuinka kauppakeskusliiketoimintaa voidaan harjoittaa kestävästi ja kuinka hiilineutraaliuuden rakentaminen käytännössä tapahtuu. Sellolle onkin myönnetty Platinatason LEED-ympäristösertifikaatti ja se on ainut kauppakeskus Euroopassa jolla on kunnia kantaa tätä tunnustusta.

Olimme mukana rakentamassa kestävää kehitystä Sellon mittavassa valaistusuudistuksessa. Projekti tehtiin yhteistyössä Siemensin kanssa ja siitä muodostuikin Lem-Kemin tähän astisesti suurin valaistusuudistuskokonaisuus. Valaistus on usein suurten kiinteistöjen merkittävin energiankulutuksen osa-alue, joten Sellon kaltaisessa valtavassa kiinteistössä uudistuksesta saadut säästöt olivat niin ikään mittavat. Osana muita energiatehokkuuspanostuksiaan Sello on onnistunut säästämään energiankulutuksessaan jo 20% vuosittain. Pelkästään valaistuksen uusiminen toi nyt 80 000 euron vuosittaiset säästöt.

Modern lighting in the mall

“Haluamme olla edelläkävijä ja toivomme, että mahdollisimman moni kiinteistö lähtee kehittämään älykkäitä energiaratkaisuja”

Olli Paunola, Sellon Kiinteistöpäällikkö (c) Sello

Projekti oli mittava ja aktiivinen kauppakeskustoiminta asetti asennuksille omat askelmerkkinsä. Projektissa uusittiin sekä valonlähteitä, kaapelointeja, että valaisimia. Asentajamme tekivätkin aikamoista jumppaa, kun telineitä täytyi jatkuvasti uudelleen kasata ja purkaa erilaisiin tiloihin ja kattotyyppeihin pääsyn mahdollistamiseksi.

Sellossa rakennettiin uudelleen myös useita valaistuksen ohjauksia, kun kauppakeskuksen valaistus kokonaisuudessaan liitettiin osaksi Sellon älykästä energiaverkkoa, joka onkin todellinen edelläkävijäprojekti. Sellon valaistusuudistus liittyy elävästi koko kauppakeskuksen energiajärjestelmän uusimiseen ja Sellon pyrkimykseen saavuttaa hiilineutraalius. Merkittävässä osaa tässä tavoitteessa näyttelee Lem-Kemin asentama aurinkoenergiajärjestelmä kauppakeskuksen katolla.