440 lediä

Valaistusuudistuksessa asennettiin 440 LED-valaisinta.

4000K

Valaisimien tuottama 4000 Kelvinin valo on valkoista kuin ulkona.

35 000m²

35 000m² tuotantotila muutettiin suurpainenatriumvalaistuksesta ledivalaistukseen.

Kestävää terästä – Valaistusuudistus mullisti Feonin teräspalvelun

Kestävä kehitys ja energiatehokas tulevaisuus eivät ole kevyitä asioita. Se on ilmeistä, kun kymmenien tonnien painoiset terästuotteet kulkevat pitkin Feonin Hattulan tuotantotilan kattokiskoja magneettien avulla. Kun puhutaan raskaasta teollisuudesta, terästä paljon raskaammaksi ei pääse. Feonin teräspalvelukeskuksesta Hämeenlinnan pohjoispuolelta kulkee useiden toimittajien terästuotteita niin kaivoskoneiden osiksi, kuin siltarakenteisiin. Tumma teräs ja mittavat asfalttialat imevät itseensä valtavasti valoa 35 000 neliön tuotantotilassa. Suurissa kiinteistöissä valaistus onkin yksi merkittävimmistä energiankulutuksen kohteista.

Aiemmin tämä yksi Suomen suurimmista teräksenkäsittelytiloista valaistiin suurpainenatriumvalaisimilla. Niiden aavemaisen keltainen värisävy on tuttu monelle autoilijalle moottoriteiden varsilta, joskin sielläkin ne ovat joutuneet antamaan tilaa moderneille LED-valoille. Suurpainenatriumin avulla on perinteisesti tuotu valoa sinne, missä sitä tarvitaan valtavasti. Sen huono puoli on kuitenkin heikko energiatehokkuus ja värintoisto – kaikki näyttää keltaiselta. Nyt Feonin valaistus on uusittu ja 440 LED-valaisimen tuottama 4000 Kelvinin valo on valkoista kuin ulkona.

”Yrityksemme strategian mukaisesti panostamme työturvallisuuteen sekä kestävään kehitykseen. Tämän energiainvestoinnin ensimmäisen vaiheen tarkoituksena on parantaa Hattulan kiinteistön energiatehokkuutta sekä sisätilojen työskentelyolosuhteita. Projektin toteutus sekä lopputulos oli erittäin onnistunut. Eron vanhaan huomaa selvästi ja työskentelyolosuhteet ovat huomattavasti miellyttävämmät.”

Petri Kalliokoski, Feonin toimitusjohtaja

Feonin valaistusuudistuksessa haasteena olivat valtavien tilojen mittasuhteet, korkealla olevat valaisimet sekä massiiviset terästuotteet, jotka kulkivat pitkin suuria halleja. Hyvällä johdolla ja suunnittelulla uudistus toteutui kuitenkin aikataulussa ja asiakas ja työtä johtanut EcoReal olivat erittäin tyytyväisiä.

Factory building lighting

Tutustu tuotteisiin, joita käytimme projektissa

Opple LED Flood-P 160W 4000K

Opple LED Floodlight Performer on tyylikäs ja moderni valonheitin, jossa on erittäin ohut runko, sisäänrakennettu jäähdytyslevy ja kiinnikkeetön kansi.